• SHEFQET AVDUSH EMINI CERTIFICATE, MAP- 5

  6 juli 2021

  5.Davidovc Artist Shefqet Avdush Emini…

   

  Lees meer >> | 1 keer bekeken

 • SHEFQET AVDUSH EMINI CERTIFICATE, MAP- 4

  27 juni 2021

  4.Davidovc Artist Shefqet Avdush Emini…

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  REMZI LIMANI:

  ARTISTI ME VLERA TË DËSHMUARA KRIJUESE

  E Enjte, 02.12.2010, 10:58 PM |

   

  Nga:  Remzi Limani

  Krijuesi ynë respektiv, Shefqet Emini, i cili tashmë vepron dhe jeton në Holandë - nuk është artist i rastit, por, në fakt, ai është një prej artistëve të kultivuar dhe i formuar si duhet, ngase, rrugëtimi i tij drejt botës së artit të vërtetë ishte një udhëtim studioz, i ngritur mbi themelet e mirëfillta dhe bazat e shëndosha për të krijuar një art të pranueshëm dhe të arrirë në të gjitha pikëpamjet… 

   

   

  InternationalDavidovc Artist Shefqet Avdush Emini

   

  Jo rastësisht, Shefqet Eminin e njoha viteve të tetëdhjeta, atëbotë kur ishte student i Akademisë së Arteve në Universitetin e Prishtinës. Që nga ajo kohë, krijuesi ynë, Emini, nga dashuria për të bukurën, me xhelozi prej artisti, ishte i pasionuar në fushën e pikturës, saktësisht në portretin figurativ; duke e fokusuar atë në plan të parë. Pra, formulimet figurative - studioze ndër më të ndryshmet në shumë fusha të arteve figurative deri te skulptura e në veçanti të portretit artistik, Shefqeti bëri shumë hapa për të arrutur aty ku eshtë sot.

   

   

  Në fillim të karrierës së tij, ai e kultivonte portretin tradicional, ku vlerat artistike dhe figurative  ishin në suazat dhe normat akademike. Mirëpo, krijuesi në fjalë, me punën e tij studioze dhe të pandërprerë - sikur donte të kalonte nëpër të gjitha fazat për të arritur deri tek mjeshtëria dhe përsosuria artistike në profesionin e tij. Në formulimet e tija paraprake në fushën e portretit, në telajo kryesisht dominonin imazhet e  modeleve të përzgjedhura, të cilat në sfondin i pikturës inkorporoheshin me një prapavi të rëndomt… Në këtë kontekst, z. Emini, filloi të hulumtoj dhe materializoj edhe hapësirën e një tërësie figurative duke e begatuar sfondin e portreteve me gamën e të mbylltës së bashku me dritëhijet e shprehura me të cilat vepra e tij natyrshëm mori edhe një dimension duke u veshur me të duhurën artistike dhe vlerat e një qasjeje figurative Rembrantiane.

   

   

   

  Pra, krijuesi ynë respektiv, Shefqet Emini, i cili tashmë vepron dhe jeton në Holandë - nuk është artist i rastit, por, në fakt, ai është një prej artistëve të kultivuar dhe i formuar si duhet, ngase, rrugëtimi i tij drejt botës së artit të vërtetë ishte një udhëtim studioz, i ngritur mbi themelet e mirëfillta dhe bazat e shëndosha për të krijuar një art të pranueshëm dhe të arrirë në të gjitha pikëpamjet… Pra, faza e tashme e krijimtarisë së tij, pa asnjë dyshim, me të drejtë mund të quhet krijimtari artistikisht e pjekur dhe e kultivuar si duhet. Portretet të cilët tani Shefqeti i krijon me pasion dhe mjeshtëri prej artisti, bëjnë pjesë në kultivimin dhe paraqitjen e imazheve nga të gjitha shtresat shoqërore, gjinishë dhe moshave të ndryshme. Nga këto shtjellime dhe studime figurative, ai nxjerrë në pah momentin psikologjik dhe social të njeriut dhe kohës së tij - si element kryesor dhe i rëndësishëm për të zbuluar dhe prekur shpirtin e individit të paraqitur në veprat e tij. Tani, qasja e formulimeve artistike dhe të shprehurit figurativ në veprat e Shefqetit, në vetvete ngërthejnë frymën ekspresive, të një guximi dhe fuqie krijuese e cila na dëshmon dorën e sigurtë prej një artistiti të merituar.

   

   

  Koloriti i begatë, me nuancat e ndezura që nga e kuqja, e kaltra, e verdha, okeri por edhe e zeza dhe paleta e përpunuar e toneve të ngrohta, veprën e artistit e fuqizojnë dhe estetikisht e bëjnë të kapshme për mendjen dhe syrin e çdo individi. Së këndejmi, Shefqet Emini, me të njejtën frymë i qaset edhe peizaxhit dhe vizatimit ekspresiv duke e  dëshmuar kontinuitetin e një gjuhe dhe shprehje figurate të një arti modern. Ai dhe vepra e tij në ekspozitat kolektive si dhe ato personale u prezantuan në shumë galeri të njohura gjithandej botës së qytetëruar. Ai ekspozoi në: Suedi, Danimarkë, Austri, Norvegji, Gjermani, Itali, Angli, Spanjë, Portugali, Egjipt, Kinë, Turqi, Francë, Belgjikë, Rumani, Maqedoni, Kroaci, Bosnje, Kosovë dhe Shqipëri. Dhe, më në fund, duhet të themi se Shefqet Emini, tashmë është një artist i cili posedon dhe flet me gjuhën e tij figurative të një fryme ndryshe nga të tjerët dhe nga e kaluara e tij dhe koha kur u njohëm me të.

   

   

  Biografia: Shefqet Avdush Emini (1957), i lindur në Davidovc të Kosovës. Shkollën Fillore dhe atë të mesmen i mbaroi në vendlindje. Më pastaj u diplomua në Akademinë e Arteve (Dega e pikturës) në Universitetin e Prishtinës. Pas mbarimit të studimeve, fillimisht punoi si arsimtar i artit figurativ në shkollën e mesme të qytezës, Shtime dhe në shkollën e mesme të qytetit Ferizaj. Tani, mbi dhjetë vite jeton dhe vepron në Holandë, duke u marrë aktivisht me artet figurative si artist i dëshmuar dhe i pranuar nga komuniteti artistikdhe publiku i gjërë i shtetit të Holandës. Gjatë qëndrimit të tij në shtetin e luleve, ai pati një numër të konsiderueshëm të ekspozitave personale si dhe ato kolektive në shumë shtete dhe galeri të njohura botërore. Po ashtu, për punën e tij krijuese. Shefqeti u shpërblye me çmime dhe mirënjohje nga asociacione të ndrushme kulturore dhe artistike nga vende të ndryshme.

   

   

  Shefqet Emini, është anëtarë i disa galerive, fondacioneve dhe asociacioneve artistike siç janë:

  - Permanent collection of the Gallery Tetovo, Macedonia 2010
  - Permanent collection of the Gallery Aiud, Romania 2010
  - Permanent collection of the Museum Tepecik,turkey 2010
  - Aperon Art Plus Gallery, Istanbul 2010
  - Gallery Tornby Denmark2010;
  - RKD as from2003;
  - Foundation Symbiose Sittard as from 2003;
  - Foundation art centre keeps out 2003;
  - Aida as from 1994
  - Stichting Kunstcentrum Weert as from 2003;
  - Permanent collection of the National Gallery of art in Tirana 1999
  - Artist figurative association of the Kosovo as from1989;
  - President of the foundation ‘Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1988-1992
  - Member of foundation art centre ‘ Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1982;

   

   

  Piktura e cila mbeti ne koleksionin permanent te Museut Modern ne Estremoz,Portugal

   

  PIKTORI SHEFQET AVDUSH EMINI PUSHTON MUZETË BOTËRORË TË ARTIT

   

   

  Faruk Tasholli   10/08/2014 

   

  Gazetarit Rus I Thash: Une jam shqiptar nga Kosova dhe dua te dihet origjina ime. Piktori nga Kosova, Shefqet Avdush Emini, i mërguar prej shumë vitesh në Holandë, ka kohë që me krijimtarinë e tij artistike po paraqitet me sukses në shumë vende të botës.Ai sa kthehet nga një simpozium krijues, e thërrasin në tjetrin, gjithnjë duke zgjeruar punën e vet në fushën e pikturës nëpër botë. Kësaj radhe, artisti ynë i suksesshëm,sjell mbresat e tij në disa nga simpoziumet krijuese që i pati gjatë këtij vit

   

  Simpoziumi në Penza, Russi 15 maj 2014

   

  Piktura e punuar gjatë simpoziumit internacional në Penza,Russi në vitin 2014 Në këtë vit konkuruan 700 artistë nga anët e ndryshme të botës, ku u pranuan diku 65 për pikturë. Projekti ka qenë i paraparë të plotësohet brenda tri jave, po edhe pse unë shkova pesë ditë vonesë ,me arsyen e agjendës sime të stërngarkuar,nuk më mungoi koha, sepse për tri ditë unë e mbarova projektin që ka qenë i paraparë për tri javë dhe me nje cilësi shumë të lartë! Të gjthë kanë qenë të befasuar, si një vit më parë që ndodhi e njëjta gjë. Niveli i punës sime është vlerësuar shumë lart prej të gjitha shtresave, ku nga çdo anë kam marrë shumë fjalë të mira . Vetë organizatorët m’u kanë drejtuar me fjalën se ti je një gjenial, fantastik. Kështu disa kolegë të profesionit, prapa shpinës, janë ankuar si është e mundur që Shefqeti, për tri ditë ta përfundojë projektin, e tani ai rrin si turist.Organizatorët u janë përgjegjur: po të gjithë nuk mund të jenë Shefqet, sepse ai ka prëvojë shumë të madhe dhe është një artist i madh e fantastik. Këto fjalë m’i ka tregue njëri nga organizatorët.Natyrisht se unë kam qenë shumë i kënaqur.Në këtë simpozium, si edhe në të tjerët, kam krijuar një rreth të mirë dhe kam kaluar shumë mirë. Nga shumica e artistëve kam pasur respekt shumë te madh. Po ashtu, organizatorët më kanë çmuar shumë dhe, kanë treguar respekt të veçantë ndaj meje, deri sa nuk e shpalpva para pikturave flamurin tim kombëtar, kuq e zi. Mbasandej, filluan të zbehen raportet me organizatorët. Ata më vonë u iknin kontakteve me mua, por punes sime jo dhe, atë e donoin dhe e çmonin. Po kjo mua me bëri të vazhdoj edhe më tutje.Mbas një dite erdhi Televizoni i atij qyteti që të bëjë intervistë me mua. Para se të jepej intervista drejtpërdrejt në televizion, gazetarit i thashë se unë jam shqipare nga Kosova dhe, dëshiroj që të dihet origjina ime ,por jam shtetas i Holandës dhe më duhet ta prezentoj Holandën. Pasi kjo ndodhi, prapë ata filluan të zemërohen, por une nuk kish dert, sepse ia arrita qellimit tim. Më në fund, u thashë se kjo do të mbetet hera e fundit që prezentohem këtu.Unë punën time e pëfundova, prezentova artin e kulturën time dhe kaq. Mua nuk më duhet më shumë. Kështu, ata mbetën jo të kënaqur, sepse gjithsesi mua më humbën, por edhe punën time nuk munde ta kenë më aty .Ajo që ka mbetur aty, ruhet në muzen e tyre, normalisht bashkë me emrin tim, që prapa ka mburrjen time se çdohereë e çdokund mbetem shqiptar. Nga expozita ne Penza, Rusi 2014 Punimi I punuar vitin e kaluar.

   

  Nga expozita ne Penza, Rusi 2014 Punimi i punuar vitin 2013

   

   

  Simpoziumi ne Saguenay, Canada 2014

   

  TI JE NJË ARTIST I KRISUR 

   

  Foto nga vendi i punes, ku dhe ketu behet hapja e ekspozites ne

  Simpoziumi ne Saguenay, Canada 2014

   

  Simpoziumi ne Saguenay, Canada 18 qershor 2014

   

  Simpoziumi Internacional Saguenay, Canada 18 qershor 2014 Foto nga ekspozitea ne Saguenay, Canada 2014 Ky simpozium ka qenë shumë I organizuar . Ne kemi prezentuar katër artistë internacionalë, Holandë, Iran , Maroko dhe Çeki. Pritja nga vendasit ka qenë mjaft e mirë, e po ashtu edhe kontaktet kanë qenë shumë të mira.Kuptohet si në çdo simpozium tjetër, rrjeti zgjerohet me shokë.Me fillimin e demostrimit te punës sime, unë kam krijuar një rreth të gjerë të simpatizantëve dhe zgjerimin e shoqërisë në ato vende. Vërtet edhe këtu puna e ime është vlerësuar shumë lart.Aty kam dëgjuar shumë e shumë fjalë të mira jashtë prezencës , e po ashtu në prezencën time, që nganjëherë ndihesha ngusht prej perkrahjes, respektit dhe vlerësimit të madh, si nga kolegët, ashtu edhe nga vizitorët.Kam pasur rastin disa herë që shumë njerëz të panjohur më kanë kërkuar në restorant vetëm të takohen me mua.Pas një dite erdhi një artist diku i moshës 70-75 vjeçare, i cili më kishte kërkuar përmesorganizatorit..Organizatori erdhi ne restorant dhe më tha se po të kërkon një artist i yni që është emër i madh tek ne.Unë shkova dhe u takove me të. Qysh në fjalët e para më tha se unë ndihem krenar që të kam afer. Unë vështrova punën tuaj jashtë prezences dhe mund të them se ti je një artist shumë i madh, edhe pse unë kam dëgjuar shumë për ty brenda këtyre ditëve që ju prezentoni tek ne me pikturat tuaja. Kam ardhur special për ty të të shoh dhe të ta njoh punën prej së afërmi.Ti e din se unë nuk marr pjesë në këtë simpozium, por kam kënaqësinë e madhe që të takova dhe të njoha ty nga afër. Jashtë pranisë sime i kishte thënë organizatorit se ardhja e këtij artisti të madh nga Holand ua ka ngritur nivelin e simpoziumit.Kështu më tha vetë organizatori dhe buzëqeshi me një kënaqësi.Po ashtu kishte ardhur një koleksionist i artit dhe kishte pyetur kush është ky artist? Ata i kishin treguar se është nga Holanda.Pas pak miutash unë mberrita te vendi im i punës dhe ai m‘u drejtua: a mund të të pyes diqka? Ju pergjegja me „po“ natyrisht. A ka mundësi ta shoh këtë punimin tënd të madh që është i shtrirë nën tavolinë? E nxora punimin dhe ia tregova. Ai e shikoi pothuaj pesë minuta dhe më tha ti je një artist i krisur. Unë iu pergjegja nuk po të kuptoj, si po mendon, ndërsa ai buzëqeshi dhe tha ti je një artist i krisur, por shumë, shumë i madh që s‘mund të të mbërrijë çdokush. Dhe tërë kohën për çdo ditë vinte dhe më përcillte nga afër, dhe me pyeste si mund ta kam punën tënde ... nuk kam guxim një artist aq të madh ta pyes për çmimin e pikturës. Kështu ai më ofroi vizitkartën e vet dhe kerkonte të jemi në kontakt dhe deri në ditën e fundit më percolli me fjalë të mëdha duke shprehur kënaqësinë që ishte pranë një artisti të madh, si më quajti mua. Vërtet kam pasur çaste të shkëlqyera në këtë simpozium! Ky simpozium i tejkaloi kufinjtë e punës sime në prezentim… Vërtet kam qenë shum i lumtur dhe ndihem krenar që së paku po mund të hedh një gur themel në të mirën e kombit tim.Prania kulturës sime po shpërndahet në tërë botën dhe po përqafohet me një respekt te madh. Prandaj, nuk mund ta fsheh kënaqësinë qe u prezentova në ketë simpozium të rëndësishëm në Seguenay, në Canada ! Foto ne hapej e ekspozites se perbashket ne Kanad 2014 Mrapa eshte koleksionisti me gruan e vet, ndërsa ky kanadez, e mban paletën për ta nëshkruar pikturën për hir të respektit.

   

  Simpoziumi ne Estremoz,Portugal 3 korrik 2014

   

  Simpoziumi ne Saguenay, Canada 2014

  Simpoziumi Estremoz,Portugal 2014

   

  Foto me nenkryetarin e komunes 2014 Ne prezentuam NL grup ne Estremoz, Portugal Dita e parë e demostrimit ishte një pikturë e përbashkët me artistin shumë të mirë Gustave dhe me një artiste tjetër që quhej Bikkel dhe, po ashu,edhe unë. Kjo pikturë u punua në ambientin e hapur ku kanë qenë shumë publik afër dhe kanë qenë të mahnitut me procesin e zhvillimin dhe përfundimit të piktures. Ne u ndamë vërtet me një sukses të madh. Kështu që kjo pikturë iu dhurua komunës së qytetit nga grupi NL. Piktura iu dhurua komunes se qytetit Estremoz,Portugal 2014 Në këtë simpozium kemi qenë të thirrur që të prezentojmë Hoöandën .Kemi prezentuar tre piktorë nga Holanda dhe dy piktorë e një fotograf nga Portugalia. Po ashtu, kanë prezentuar me ne edhe katër drumer dhe nje poet nga ta. Ka qenë vërtet një prezentim i denjë, ku masa ka qenë e mahnitur me zhvillimin dhe punën që kemi bërë. Po ashtu, organizatorja ka qenë shumë korekte dhe ka treguar kujdes dhe respekt të madh ndaj nesh.Unë i bëra dy piktura ku njëra mbeti në muzeun e atij qyteti ku ishte një muze i madh dhe shumë i bukur, ndërsa tjetrën e mora në shtëpi, me qëllim, po qe se kerojnë punën time në ndonjë muze tjetër të ua dergoj. Ndërsa për pikturën qe mbeti në muze, ata thonë se ne jemi krenarë që mbajmë pikturën tuaj në muzeun tonë. Po ashtu, komuna e qytetit thotë se është krenare që mban një pikturë aq të bukur e të përbashkët nga grupi NL . Piktura është acriyl në pëlhurë, formati: 100 x 120, viti: 2014 Qendron në muzeun e qytetit Estremoz, Portugali

   

  Punen time, pothuaj si në çdo simpozium e kanë dashur te gjitha shtresat, si artistët po ashtu edhe vizitorët. Kanë qenë të befasuar me rezultatin që kam treguar.Si çdo herë, fjalë të mëdha e të kendshme kam marre pothuaj nga çdokush. Unë përseris prapë se vërtet ndihem i lumtur që emri im prezenton kulturën tonë nëpër shumë muze të botës. Ndjej obligim moral e shpirëtrore që ta jap një kontribut për të mirën e kulturës së kombit tim. Pas perfundimit te simpoziumit, morëm thirrje që të ekspozojmë në muzeun e qytetit ku ishte një muze vërtet i shkëlqyshëm. Po ashtu, kërkuan që të dy piktorët të na kenë prapë në simpoziumin tjetër, mua dhe kolegin Gustav. Tani ne jemi në kontakt të përhershëm me ta. Natyrisht se edhe ne jemi shumë mirënjohës për kujdesin dhe respektin e tyre ndaj nesh. Ishte një kënaqësi që prezentva në këtë simpozium, po ashtu një krenari vërtet për vlerën e lartë të punës që krijova në këtë simpozium. Kjo punë që shihet, mbetet në atë muze të madh e të bukur.

   

   

  Bota Sot 2012

  Nga Kosova në atdheun e Rembrandit, e prej aty, në galeritë më me nam të botës

  Faruk Tasholli

  Intervistë me artistin Shefqet Avdush Emini

  Ateletë...

  Lees meer >> | 1 keer bekeken

 • SHEFQET AVDUSH EMINI CERTIFICATE, MAP- 2

  27 juni 2021

  2.Davidovc Artist Shefqet Avdush Emini

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 1 keer bekeken

 • SHEFQET AVDUSH EMINI - CERTIFICATE, MAP- 3

  27 juni 2021

  3.Davidovc Artist Shefqet Avdush Emini

   

  Faruk Tasholli

  Arsim Kajtazi

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Rexhep Rifati

   

   

   

  Review from Patimat Guseynova Sharuhanova artist, 

  Dagestan 21-3-2015

   

  This review is translate with google

  Is not the creator who is able to give life ....

   

   

  Acrylic painting on cnvas

  Size: 116 x 200

  Year: 2013

   

  Acrylic painting on cnvas

  Size: 116 x 200

  Year: 2013

   

  Strolling through the expanses of the Internet, I came across a magnificent Dutch expressionist Shefqet Avdush Emini. Later, I was fortunate to get to know him and work for international ART-symposia.

   Expression in color, line, and at the same time, a sense of proportion and harmony - it works like live his own life. They are not designed to ensure that like it or bribe, they are not cloying and not decorative, not cold and dead. It stops swaying life and fascinates the viewer. Bright, contrast, at first glance filled holiday, they both carry the drama.

  Amazingly thin ratio of proportions, colors, tones indicate the presence of basic academic knowledge, which release the artist from the fear of doing something wrong. And it gives the artist the right to be fluent in line, that first catches the eye in its schedule.

   This professional immediacy just felt in every movement of the hand, or rather, in each span baggy fleyts through which it enters into an implicit contract with the painting, in a hot working process and forget about the outside world. This is the time of the soul's ascent of the mind, breaking down the barriers of fear giving birth to the best results.

  Looking at how the Shefqet Avdush Emini, it may seem that he just casually sprays paint on canvas, but then where do these whimsical abstract and, at the same time, it is figurative landscapes, which are read hot summer field cool water bays or just the state of nature, and subtle sensual images of women with bottomless deep eyes, radiating the whole fate. He portrays them as if he had lived a life with them. Women who portrays  Shefqet  Avdush Emini, always seductive and romantic.

  Shefqet - King color palette it is independent from the experience of others, he is dictating its terms, taming the colors with each other, for example, he uses the royal blue on the cheek covered with a thin veil of pink blush, making face to glow from within and thus throwing a challenge to all academic canons . Complex tone, turning into an open net color. Heavy rough texture, flowing silk in soft covering, the former once, rough canvas soft gloss, etc. - So he breaks all the rules of representation, it is, it is free and it is his main horse!

   His work is not so much intriguing topics as pulsating rhythms, a lot of energy, arousing an emotional response from the viewer. And because it stops people passing by, gathering crowd near him, organizing thereby unscheduled performance. Regardless of the format, the quality of the material of the outer atmosphere, it comes out the winner of this game, creating a new life on the canvas, missed through the filter of his own soul.

  This artist can talk endlessly, but better than any words say it works. They can be seen on almost all the photographs of contemporary international accounting ART symposia. He conducts master classes in different countries, and artists from all over the world come to him to catch his life-affirming, bright and light-filled art. Generously sharing ability, he is not afraid of competition, leaving nothing for the soul as well as confidence in themselves and in their abilities, who gave him to his mother's milk.

  http://www.shefqet.com/

  http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/.../shefqet-avdush-emini-bio...

  http://shefqetavdushemini.123website.nl/

  http://shefqetemini.beep.com/cv.htm

  Patimat...

  Lees meer >> | 1 keer bekeken

 • SHEFQET AVDUSH EMINI - CERTIFICATE, MAP- 1

  30 oktober 2020

  1.Davidovc Artist Shefqet Avdush Emini

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 29 keer bekeken

 • Shefqet Avdush Emini Biografie, CV

  20 oktober 2020

  INTERNATIONAL ARTIST

  Shefqet Avdush Emini Dutch Art Master 
  Alanya International Art Symposium
  THANK YOU NATALIA !
  Artist: Natalia Bazhenova, Moscow, Russia

   

  Biography:

  Shefqet Avdush Emini, an internationally recognized artist. He is an academically
  educated artist who developed his own style. His own ‘signature’, which made him
  famous. The list of exhibitions of his artworks in museums and art galleries worldwide
  is long. Sweden, Denmark, Turkey, Morocco, Egypt, China, Austria, Nederland,
  Washington D.C.U,Switzerland,Germany, Italy, Grot Britannia, Spain, Portugal,
  France (Louver) Belgium, Romania, Bulgaria, Macedonia, Slovenia, Croatia,
  Serbia, Bosnia, Kosovo, Albania, Brazil, Washington, Kuwait, Slovakia,Poland,
  Oman, Russia, Palestina,Canada, Algeria, Azerbaijan, India,Tunez. Besides, he is
  regular invited to join art symposia where local and international artist do come
  together to create art and get inspired. Shefqet is also connected to the Filarski
  Academy, a private Academy in The Netherlands founded by the artist Marian
  Filarski, as a teacher for master classes in painting.
  Ina Eskes MA of Art history

   

  http://museudeartecontemporaneamac.blogspot.nl/2012/10/blog-post.html
  http://www.shefqet.exto.nl/
  http://www.shefqet.com


  Member:
   
  Permanent collection of Museum in Guwahati, India 2016
  Permanent collection of Municipality Museum in Beijing,China 2015
  Permanent collection of Municipality Museum in Estrem,Portugal 2014
  Permanent collection of Museum ” Alija Izetbegovic” 2013
  Association of poets,writers and artists ” Pegasi” Albania 2013
  Permanent collection of the Modern Art Museum,Kuwait 2012
  Permanent collection of the Museum MAC Brazil 2011
  Permanent collection of the Gallery Tetovo, Macedonia 2010
  Permanent collection of the Gallery Aiud, Romania 2010
  Permanent collection of the Museum Tepecik,Turkey 2010
  Aperon Art Plus Gallery, Istanbul 2010
  Gallery Tornby Denmark2010;
  RKD as from2003;
  Foundation Symbiose Sittard as from 2003;
  Foundation art centre keeps out 2003;
  Aida as from 1994
  Stichting Kunstcentrum Weert as from 2003;
  Permanent collection of the National Gallery of art in Tirana 1999
  Artist figurative association of the Kosovo as from1989;
  President of the foundation ‘Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1988-1992
  Member of foundation art centre ‘ Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1982;

  Symposium:
   
  International Art Symposium Wiacamp in Didim,Turkey 2019
  International Feminy Art Symposium in Mus,Turkey 2019
  International Art Symposium in Karadeniz Eregli, Turkey 2019
  International Art Symposium in Trabzon,Turkey 2018
  International Art Symposium in Slovakia 2018
  International Art Symposium in Alanya,Turkey 2018
  International Art Symposium in Tunez 2018
  International Art Workshop wiacamp in Kusadasi Turkey 2018
  International Art Symposium in Slovakia 2018
  International Art Symposium in Istanbul 2017
  International Art Symposium in Mersin 2017
  International Art Symposium in Kusadasi 2017
  International Art Symposium  "Terchovska Paleta in Slovakia 2017
  International Art Plener in Leczna, Poland 2017
  International Art Symposium in Tarsus 2017
  International Art Symposium in Kushadasi 2017
  International art camp Didim, Turkey 2016
  Symposium in Aydin, Turkey 2016
  India Olympia Fine Arts Symposium 2016
  Festival in Baku, Azerbaijan 2015
  Symposium in Kapari Hotel, Alacati,Turkey 2015
  Symposium in Setif, Algeria 2015
  Symposium in Harram , Urfa,Turkey 2015
  Symposium in Antalya, Turkey 2014
  Symposium, Bolu,Turkey 2014
  Symposium in Beshiktash ,Istanbul,Turkey 2014
  Symposium in Özyeğin University,Istanbul,Turkey2014
  Symposium in Estremoz,Portugal 2014
  Symposium in Saguen,Quebec, Canada 2014
  Symposium in Penza, Russia 2014
  International Art Festival Gaza - Palestine 2014
  Symposium in Istanbul,Turkey 2014
  Artist in Residence,Cairo,Egypt 2014   Workshop for Youth Union workers – Ministry of Youth and sport Egypt 2014
  (II) Workshop in Fresco Art Galery, Cairo, Egypt 2014
  (I) Workshop in Fresco Art Galery, Cairo, Egypt 2014
  Symposium in Sahl Hasheesh,Hurghada,Egypt 2014
  Symposium in Sarajevo,Bosnia 2013
  Symposium in Penza,Russia 2013
  Constellation of international artists Prishtina,Kosovo 2013
  Symposium Konya in Turkey 2013
  Art colony in Prishtina,Kosovo 2013
  Festival in Sharm El Sheikh 2012
  Symposium in Birgi,Turkey 2012
  Art colony in Izmir,Turkye 2012
  Symposium in Mojmirovce,Slovakia 2012
  Plejada e artisteve nderkombtar Prishtine,Kosovë 2012
  Symposium in Konya,Turkey 2012
  Workshop in Rembrandplein, Amsterdam1012
  Symposium in Kuwait 2012
  Festival – VI Sharm Em Sheikh,Egypte december 2011
  Symposium in Antalya,Turkey 2 juni 2010
  International Arts Festival Gesha View – Bulgaria mei 2011
  Colony Tetov, Macedonia june 2010
  Symposium Tepecik, Turkey june 2010
  Symposium Auid, Romania august 2010
  Workshop in Rembrandsplein, Amsterdam july 2010
  Festival in Sharm El Sheikh, Egypte april 2010


  Exhibitions:
   
  International Art Exhibition in open area, Wiacamp, Didim,Turkey 2019
  International Art Exhibition in Hol Munisipality,Mus,Turkey 2019
  International Art Exhibition in Karadeniz Eregli, Turkey 2019
  2019.Exhibition in Gallery antique,in Trabzon,Turkey
  2019.Exhibition Vali Yazıcıoğlu Cultural Center Aydin,Turkey
  2019. Exhibition Culture Center Recep Yazicioglu Aydin,Turkey
  2019. International Exhibition in Gallery Hamam Cimeni Carsisi, Trabzon,Turkey
  2018. International Exhibition in Istanbul Gelisim Üniversity Gallery, Turkey
  2018. International Exhibition in Museum Terchova, Slovakia
  2018. International Exhibition in Kaptan Hotel,Alanya,Turkey
  2018.International Exhibition in Houses of culture, Tunez
  2018. International Exhibition in Art Gallery of Dramalılar Köşkü at Bornova- Izmir
  2018. International Exhibition in exterior wiacamp in Kusadasi, Turkey
  2018.Exhibition in Gural Museum in Kapadokya,Turkey
  2018.Exhibition in Castel, Slovakia 2018
  2018.Exhibition in Bursa Nilüfer Municipality Gallery, Istanbul
  2018.Exhibition in Hall Hanam Culture and Art Center,Korea
  2018.Exhibition in Turhan Gallery  Denizli, Turkey
  2018.Exhibition in kuzay&bahar art Galery, Istanbul
  2018.Exhibition in Paris epinay Municipality  cultural center Paris
  2017.Exhibition in Emin Serdar Art Galery,Trabzon
  2017.Exhibition in EGE ünivercity Atatürk culture center, Izmir,
  2017.Exhibition  Beylikduzu Municipality,Beylicium,Shoppcenter,Istanbul,
  2017.Exhibition in Sarayı Gallery, Mersin,
  2017.Exhibition in Doku Art Gallery, Istanbul,Turkey
  2017. Exhibition in Museum Povazske,Slovakija 2017
  2017. Exhibition in Ibramaki art gallery in Kusadasy,Turkey
  2017. Exhibition in Konak,Museum  in Izmir,Turkey
  2017. Exhibition in International Salon -organization organization
  Al-Pyramids Hall of art - new pyramids, Egypt
  2017.  “Corvins’ Castle“ Museum, Hunedoara, Aiud, Romania
  2017. Exhibition in the center of culture Leczna, Poland
  2017. Exhibition in the Bal Art Gallery in Tarsus, Turkey
  2017. Exhibition in the Carina Art Gallery in Kusadasi, Turkey
  2017. Exhibition in the Yolo Art Gallery in Kusadasi, Turkey
  2017.Exhibition in the Hamamizade ihsan by kultur Merkezi, Trabzon, Turkey
  2016. Exhibition in the Adnan Menderes University, atatürk calprure senter, Didim,Turkey
  2016.Exhibition in ATSO Kurumsal Bahçesi, Gallery, Antalya, Turkey 
  2016.Exhibition in open area Didim, Turkey
  2016.Exhibition in National Library of Romania, Bucharest
  2016.Exhibition in Center for Cultural Arts, Aydin, Turkey
  2016.Exhibition in Museum Guwahati, India
  2015.Exhibition in Museum in Beijing, China
  2015.Exhibition in Museum, Baku, Azerbaijan
  2015.Exhibition in Kapari Hotel, Alacati,Turkey
  2015. Exhibition in Gallery, Setif, Algeria
  2015. Exhibition in Harram Kumbert Hotel, Urfa,Turkey
  2015"Inter-Art" International Exhibition Palace of the United Nations, Geneva, Switzerland
  2014.Exhibitions in Taza Biennial, Moroko 2014
  2014. Exhibition in Erdem Bayazit Kultur Merkezi Antalya,Turkey
  2014.Exhibition in Kultur Gallery Sitesi Salonu,Bolu Turkey
  2014.Exhibition in Gallery Mustafa Kemal Merkez, Istanbul
  2014.Exhibition in open environment Apeldoorn, The Netherlands
  2014.Exhibition Art-Penza for the festival of contemporary art chernozem - Russia
  2014.National History Museum of Transylvania, Cluj-Napoca (NHMT) Romania
  2014.Exhibition in Municipality Museum in Estrem,Portugal
  2014.Exhibition in Centers of culture Saguen,Quebec, Canada
  2014.Exhibition in Art Gallery Penza,Russia
  2014.Exhibition in Gaza - Palestine
  2014.Exhibition in Özyeğin University,Istanbul,Turkey
  2014.Exhibition in The Tipsy Teapot, Cairo, Egypt
  2014.International Exhibition, Gurin, France
  2014.Exhibitions in Villa 43 Maadi Sarayat, Egypt
  2014.Exhibition in Tutin Hom of culture Serbia
  2014.Exhibition in Restaurant Guri,Cairo, Egypt
  2014.Exhibition in Priboj Gallery spirale Serbia
  2014.Exhibition in Renaissance Hotel, Cairo, Egypt
  2014.Prijepole Home of culture Serbia
  2014.Exhibition in Gallery Roman Petrovic , Sarajevo, Bosnia
  2014.Exhibition in Plav Hom of culture Montenegro
  2014.Exhibition in Sahl Hasheesh,Hurghada,Egypt
  2014.Exhibition in Pirot Hom of culture Serbia
  2013.Exhibition in Gallery Penza,Russia
  2013.Exhibition National Museum of Unification,Alba lulia,Romaia
  2013.Exhibition at the Royal Garden, Copenhagen, Denmark
  2013.Exhibition International Biennial Festival of Portrait INTERBIFEP in Bosnia i Eercigovina
  2013.ExhibitionTuch” within the XIIIth edition of the Inter-Art International Artcamp,at the Inter-Art Gallery,Romaia
  2013.ExhibitionExhibition Hanikahu in Sarajevo,Bosnia
  2013.Exhibition New York, USA – “Inter-Art”: 20th Anniversary edition of Mail Art
  2013.Exhibition in Novi Pazar Gallery International Universyti ,Montenegro
  2013.Exhibition in Gallery centre of Culture Leskovac, Serbia
  2013.Exhibition in Homee of culture Vranije, Serbia
  2013.Exhibition in Nis Gallery Serbia
  2013.Exhibition Ostraka Gallery – Dandy Mega mall – Cairo,Egypte
  2013.Exhibition in Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud,Romania
  2013.Exhibition in Kosove
  2013.Exhibition in KTO Karatay University,Konya,Turkey
  2013.Exhibition in JW Marriott Hotel Cairo
  2013.Exhibition “Inter Art” International exhibitin,at the European Prlament,Brussesl,Belgium
  2013.Exhibition Sanitätshaus Am Deister,Bennigsen,Germany
  2013.ASROPA international art exhibition in Santarosa Gallery Gunsan Korea
  2013.Exhibition NAR-I A?K Gallery – Konya,Turkey
  2013.Exhibition in Galley Galéria Cit, Bratislava,Slovakia
  2013.Exhibition in Sirius Hotel,Prishtina,Kosovo
  2012.International Art & Design Exhibition”in Seoul Korea
  2012.Exhibition in Sharm El Sheikh,Egypte
  2012.Exhibition in Arts Galerie,Tirana
  2012.Exhibition in Ödemi?,Turkkey
  2012.Exhibition in Bostonli Galleryin 21 september in Izmir,Turkey
  2012.Exhibition in Castel,Moimirovce,Slovakia
  2012.Exhibition Hotel Prishtina,Kosovo
  2012.Exhibition Hamam Prizeren,Kosovo
  2012.Exhibition Ostraka Gallery – Dandy Mega mall – Cairo,Egypte
  2012.Exhibition in museum Antalya,Turkey
  2012.Exhibition at the cultural complex in Alhoceima,Morocco
  2012.Exhibition in KTO Karatay University,Konya,Turkey
  2012.Exhibition at the cultural Russian center Rabat ,Morocco
  2012.Ekshibition in Kuwait
  2012.Exhibition in Atelier Oosterbosch (Gallery) Amsterdam
  2012.EPK, DLUM Galley, Slovenia
  2011.Sharm El Sheikh,Egypte
  2011.Inter-Art Exhibition in Washington D.C.U
  2011.Solo exhibition: Atrium the Hague,Netherland
  2011.International Gallery bienaal festival of portrait,drawings tuzla , Bosnia and Hercigovina.
  2011.Show Your Hope,Lublana,Slovenia
  2011.Mozes en aaronkerk te Amsterdam
  2011.Solo exhibitions Gallery Diversity & Art,Amsterdam,Netherlands
  2011.Museum Antalya,Turkey
  2011.Art Gallery, Sofia, Bulgaria
  2011.Exhibition Geshaview Bulgaria
  2011.Exhibition art for heart,hannover,Germany
  2011.Pallati i kulturës Tetovë,Macedonia
  2010.Gallery Berat,Albania
  2010.Aperon Art Plus Gallery,Istanbul
  2010.Torbny Gallery,Denmark
  2010.Art Fair Istanbul,
  2010.Wall for peace – w -afpiaap – sanski/ Sarajevo / Bosnia – Hercegovina
  2010.Drawings Biennale,Museum,Romania,
  2010.Artist for freedom rathaus Bensberg, Bergisch-Gladbachþ,Germany
  2010.Art Fair China, world trade center Beijing’s
  2010.“Inter-art” foundation,Romania,Gallery
  2010.Amsterdam Rembrandplei
  2010. Culturel and artfestival, Tepecik, Turkey
  2010.Koloni Tetov, Macedonie, Gallery
  2010.Louver Paris,France
  2010.Artist for freedom galileo-park in Lennestadt Germany
  2010.Sharm Ell Sheikh,Egypt
  2010.Museum of Portalegre,Portugal
  2010.Mannheim,Galerie Bohner,Germany
  2010.Vigo,club financiero de vigo, the architect palacios Gallery, Spain
  2010.Biennale in London Gagliardi Gallery, a group exhibition of selected artist from the Biennale of Chianciano
  2009.England
  2009. Exhibition National Museum Cotroceni Bucharest,Romania
  2009.Exhibition circulating in few balkan countries Melenia art Gallery Bucharest,Romania
  2009.Biennale of Chianciano,Italie-the art Museum of Chianciano Terme,Italy
  2009.Jma Gallery Vienna, Austria
  2008.Private Salon Weert, Netherlands
  2008.Private Salon Kinrooi, Belgium
  2008.Gallery Drente in hooghalen,Netherlands
  2008.Gallery Sigvardson 08. maj Denmark
  2008.Van Munster complex in Amersfoort The Netherlands group Gallery
  2008.Gallery Sigvardson 02 februari Denmark
  2007.Art process Trapani Sicilia Italy Gallery group
  2006.Stichting Kunstcentrum Weert,The Netherlands group
  2006.Paterskerk Weert,The Netherlands Gallery group
  2006.Cigarenfabriek Delft , The Netherlands Gallery group
  2006.Molenhof, The Netherlands group Gallery
  2005.Paterskerk, The Netherlands group
  2005.Molenhof, The Netherlands solo gallery
  2005.Marziart Hamburg, Germany group Gallery
  2005.Stichting Kunstcentrum Weert solo private
  2005.Reasons to love the earth Utrecht group Museum
  2005.Molenhof group Gallery
  2004.Royal Schouwburg the Hague group or museum
  2004.Vredenburg Utrecht group or Museum
  2004.Arti et amicitiae Amsterdam group Museum
  2004.Atelier route solo
  2004.Kunstuitleen Tienschuur group Museum
  2003.OBS ‘ graswinkel’ government
  2003.Atelier route solo
  2003.Kunstuitleen Tienschuur group Museum
  2003.Fontys end courts solo government
  2003.Public library Nederweert solo government
  2002.St. Teunis Kapele vault keeps out solo government
  2000.Town hall keep out solo government
  2000.Old café keep out the currency private solo
  1999.Molenhof keep out solo Gallery
  1997.Wommat District Duurstede ate solo Gallery
  1997.Rural church abc-old one group or Gallery
  1997.Peace church Utrecht group or Gallery
  1997.Buurthuis the toll Utrecht group government
  1997.Church Utrecht group or Gallery
  1996.FNV Utrecht solo government
  1996.EKKO Utrecht solo government
  1996.Reception centre Utrecht group government
  1996.Wommat district Duurstede ate solo Gallery
  1996.Peace church Utrecht solo Gallery
  1996.Park eye in already Utrecht group government
  1996.Triumfatokerk Utrecht solo Gallery
  1995.Reception Centre Utrecht solo government
  1993.Unaryd Gallery Sweden group
  1993.Bank government Unaryd Sweden solo
  1992.Home of culture Shtimje Kosovo solo
  1991.Theatre fair Pristine Kosovo group
  1990.XVII fair Gallery Pristine Kosovo group jumps
  1990.Autumn 16de Biennale Pristine Kosovo group
  1988.Home of culture Shtimje Kosovo solo
  1987.VII Biennale Drawing Pristine Kosovo group
  1985.Private Gallery Pristine Kosovo group
  1984.Autumn Fair Gallery Pristine Kosovo group
  1984.Fair Gallery Pristine Kosovo group
  1983.Sarajevo Gallery ex – Jugoslavia group
  1983.Zagreb Gallery ex – Yugoslavia group
  1983.Belgrade Gallery ex – Yugoslavia group
  1983.Private Gallery Ferizaj group
  1982.Zef Kolombi Gallery Ferizaj Kosovo group
  1981.Zef Kolombi Gallery Ferizaj Kosovo group

  Publications

  2019.Antologjia Universale "KORSI E HAPUR"4
  2014.Book: World Masters Taza Biennals
  2014.TV programa- Penza, Russia
  2014. Book: Anthology Of Poetry 2014
  2014. Saguenay, Qubec, Canada, newspaper
  2013.”PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA” Pegasus “ALBANIA .
  2013.Book: from Banush Imeri Teacher who left traces in education 1955 – 2012 – know names in Shtime.
  2013.Review: from Eriola Azizoli Expres
  2012.Jury lied international exhibitions in Oman
  2012 From: Erjola Azizlolli Expres, publicaition
  2012 Book: Art of the world ” fromKaterina Theofili
  2012 Faruk Tasholli Bota Sot newspaper
  2011 Review from Ina Eskes MA of Art history
  2011 Ese Kritike, Book: from Remzi Limani
  2010 Egyptian art critic: Talaat Tbdul Aziz
  2010 Interview: Michele Andree
  2010 Review from Remzi Limani
  2010 Interview: from Natasha Gunn
  2009 Genius Book
  2008 Tirsdag newspaper 29.januar
  2006 June news the exactly Albart
  2006 May newspaper Bota Sot diaspora
  2006 May newspaper Zëri diaspora
  2006 May newspaper Lajmi
  2006 May newspaper Bota Sot diaspora
  2006 May newspaper Bota Sot
  2006 March newspaper Zëri diaspora
  2006 February newspaper Bota Sot diaspora
  2006 February newspaper Zëri diaspora
  2006 January news the exactly Albart
  2006 January 1. news the exactly Albart
  2006 January 2.news the exactly Albart
  2005 December newspaper Zëri diaspora
  2005 Tineke Prins
  December Book bald branch sing for green
  2005 november newspaper sunday news
  2005 October news the exactly Albart
  2005 October newspaper Zëri diaspora
  2005 October newspaper Bota Sot
  2005 September newspaper Hamburg Abendblatt
  2005 August newspaper Hoheluftbrucke
  2005 August newspaper Hamburg live
  2005 August newspaper Zëri diaspora
  2005 August news the exactly Albart
  2005 July newspaper Epoka e re
  2005 July newspaper Land van Weert
  2005 July newspaper the Trumpet
  2003 July newspaper Koha Ditore
  2003 July newspaper Fontys
  2003 April newspaper the Trumpet
  2003 May documentation and information of foundation centre
  2003 March newspaper Fontys
  2003 April Book Album Artium
  2002 April newspaper country
  1999 December newspaper daily the Limburger
  1999 November Television TV keeps out interview
  1997 Profession booklet cultural rondje
  1996 Utrecht Television reportage
  1996 February profession booklet cultural
  1996 March Radio first left third right
  1996 Newspaper Utrechts nieuwsblad
  1995 March Television TV the Netherlands 2 reportage
  1995 March Television TV the Netherlands 2 reportage
  1994 Book Drite ne Lirikum
  1990 Newspaper Rilindja
  1987 June newspaper Rilindja
  1983 Newspaper Rilindja
  1983 Newspaper Zëri i Rinis
  1982 October newspaper Rilindja
  1982 Newspaper Zëri i Rinis

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 33 keer bekeken

 • SHEFQET AVDUSH EMINI - PUBLICATIONS

  14 oktober 2019

   

   

  Mijn tweede kunstboek

  Libri im i dytë i artit

  My second art book

  Mijn derde kunstboek

  Libri im i tretë i artit

  My third art book

  International Art Symposium in Prishtina, Kosovo

  Mijn kunst is te vinden in deze boeken

  My art is found in these books

  Arti imë gjendet në keto libra

  Genius Book

  Libri i Gjeniut

  Open Lane Poetry 

  Anthology

  Korsi e Hapur  

  Antologji Poetike 

   

  Wereld Art

  Arti Botror

  World Art

  Wereldmeesters

  Mjeshtrit Botërore

  Light in the lyric

  Dritë ne lirikum

  World Masters

  Kale takken zingen om groen Book Tineke Prins

  Degët e zhveshura këndojnë për Librin e gjelbër Tineke Prins

  Bare branches sing for green Book Tineke Prins

  Stichting Kunstcentrum Weert Album Atrium 2003

  Bekende namen in de gemeente Shtime

  Emrat e njohur në komunën e Shtimes

  Famous names in Shtime Municipality

   

  Third Anthology of Gogyoshi

  Antologjia e tretë e Gogyoshi

   

   

  https://sites.google.com/site/davidovcartist/?fbclid=IwAR26naCe75YI1XcNX8z0NRCS1v58bQF_8PcDVVmQ-_-YJx-vb2n4VDcLui

  Tarsus, Turkey 2017

  Kushadasi,Turkey 2017

  http://www.flasmedya.com/efeler_belediyesinden_sanata_buyuk_destek/...

  Review:  Indian art critic Yogendra Kumar Purohit write abot Shefqet Avdush Emini

  http://yogendra-art.blogspot.nl/2016/05/art-vibration-426.html

  INDIA OLYMPIA FINE ARTS EXHIBITION & SYMPOSIUM 2016

  http://g-plus.in/page/news-exquisite-flow-of-art-at-kalakshetra

  EXHIBITION IN MUSEUM GUWAHATI, INDIA 2016

  INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN GUWAHATI, INDIA 2016

  EXHIBITION IN MUSEUM BEIJING,CHINA 2015

   

  Book 2014

   

  EXHIBITION IN MUSEUM BEIJING,CHINA 2015

   

  http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profiles/blogs/kristaq-shabani-she...

  Book: Anthology Of Poetry 2014
  Piktori kosovar me banim ne Hollande , i mirenjohuri Shefqet Avdush Emini., antar nderi i L.N.P.SH.A. Pegasi Albania.Pjesemarres ne antologji madhore te shkrimtareve dhe artisteve nderkombetare, 2014,, realizim i presidentit te lidhjes Kristaq Shabani.

  Eva Snyder

  Harran, Urfa,Turkey 2015

  Symposium in Antalya, Turkey 2014/2015

  Review from Patimat Guseynova Sharuhanova 2015

  1.http://shefqet.com/index/177588238_%27Review+2015%27.html#.VQ9r8vmG_n9

  2.https://sites.google.com/site/davidovcartist/acryl-paintings

  2009. Genius Book

  http://www.lapresse.ca/le-quotidien/actualites/201406/22/01-4777998...

  http://www.kepez-bld.gov.tr/news.php?id=3828%2FDokuma-Antalyaya-kap...;

  Art Symposium in Antalya, Turkey 2014

  http://dotmsr.com/ar/604/1/139112/#.VHqwRmy67hs.twitter

  http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profiles/blogs/publication

  http://http://pegasiworld-al.com/sipar-i-madh-i-artit-te-pikturimit/

   

    WORLD PAİNTER CONTEST

    Golden Brush Award 05 - september - 2014

   

  http://www.shefqet.com/index/150926129_Publication+2014.html#.U_S8D...

   

   WORLD PAİNTER CONTEST

    Golden Brush Award 05 - september - 2014

   

  Ömer Akşahan: TMOLOS Literature 2014

  Symposium in Estremoz,Portugal 2014

  http://shefqet-avdush-emini.webnode.nl/a2-reviw/

   

   

  Art colony in Sarajevo Bosnia 2013

   

  Exhibition in Palestina - Gaza 2014

  Exhibition in Palestina - Gaza 2014

   

  International for Art Palestina - Gaza 2014

  http://qudsnet.com/news/View/278173

  This painting belongs to the foundation of the Municipality Museum in Estremoz, Portugal, 2014

  Acrylic painting on canvas
  Size: 100x120

  Klik here: http://www.youtube.com/watch?v=JmiDiVgqsWE

   

  29 - 6- 20

  HERE YOU CAN SEE A LOT !
  https://sites.google.com/site/davidovcartist/home14

   

   

  http://www.zemrashqiptare.net/news/id_33750/Faruk-Tasholli:-Piktori...

  Intenational Symposium Symposium in Canada 2014

  Intenational Symposium Symposium in Canada 2014

   

  http://www.mentor4finearts.com/brochure.pdf

   

   

  Symposium in Portugal 2014

  Symposium in Istanbul Turkey 2014

  KULTURA

   

  BALLINA / KULTURA / KULTURA

   

  Arti kosovar pëlqehet në Egjipt

  Enver SadikuPublikuar: 06.04.2014 - 08:5

      

  Avni Behluli, skulptor i njohur kosovar, ka qenë pjesë e “ART in Cairo 2014” (Participate international artists residency), të mbajtur në kryeqytetin e Egjiptit në Kajro, përkrah artistëve nga tre kontinente, Azia, Afrika dhe Evropa, e cila është përfaqësuar nga tri shtete, Kosova, Sllovakia dhe Holanda e që përfaqësues nga Holanda ishte artisti me prejardhje shqiptare Shefqet Avdush Emini.

  Behluli, ka thënë se për një muaj është bërë një punë e madhe artistike në disa fusha, janë organizuar punëtori, janë vizituar galeri dhe muze të Kajros dhe ka pasur bashkëpunim të ngushtë me artistë vendas.

  Punimet e artistëve janë prezantuar në Qendrën Kulturore të Kajros e më pas do të prezantohen edhe në Vjenë e Sllovaki.
  “Vizita e Kajros ka qenë shumë e frytshme dhe me interes reciprok, sepse jemi njohur me zhvillimet e artit pamor në të gjitha fazat e zhvillimit të Egjiptit, por edhe me kulturën, lashtësinë, arkitekturën egjiptiane”, ka thënë Behluli. A ka treguar se kishte prezantuar si është më së miri artin kosovar para egjiptianëve dhe artistëve të tjerë me qasjen e punës, teknikën, motivet dhe llojllojshmërinë kreative.

  “Nga ky aktivitet janë bërë ura lidhëse mes Kosovës, Egjiptit dhe shteteve të tjera pjesëmarrëse. Unë personalisht kam marrë një eksperiencë nga ky aktivitet, por edhe kam dhënë shumë, duke vlerësuar artin tim në një formë ambasadori dhe shpesh edhe me flamurin e Kosovës”, tha Avni Behluli.

  Edhe piktori shqiptar, që përfaqësoi Holandën, Shefqet Emini Emini dëshmoi se gëzon respekt të madh në Egjipt dhe me punën e tij krijuese është i njohur jo vetëm në Egjipt, por edhe më gjerë. Për artistët u bënë ftesa që edhe në ardhmen të marrin pjesë nëpër ekspozita, punëtori e simpoziume, ngase ata dëshmuan se arti kosovar nuk mbetet mbrapa botës.

  http://www.zeri.info/artikulli/30670/arti-kosovar-pelqehet-ne-egjipt

   

  Artist: Shefqet Avdush Emini

  "PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA" Pegasus "ALBANIA

   

  http://www.kosova.info/kultura/piktori-nga-kosova-pushton-qendra-bo...

  http://www.ambassadevancreativiteit.nl/profiles/blogs/faruk-tasholl...

  http://www.mfa-ks.net/?page=2,115,1012

   

  Konya.Turke 2013

  Review: Erjola Azizlolli Expres 2013

  http://www.ex-press.al/index.php?option=com_content&view=articl...

   

  Publicaition:

   

  Nga: Erjola Azizlolli Expres 2013

   

  http://www.ex-press.106%3Aart&Itemid=151al/index.php?option=com...

   

  2012 Katerina Theofili Book: Art of the world ''

  Review Faruk Tasholli

  2012 Bota Sot

  http://www.botasot.info/def.php?gjuha=0&category=65&id=154671

  Review Faruk Tasholli

  2012 Webfaqeja e Agim Gashit

  http://agim.poeticforum.com/t19579-faruk-tashollinga-kosova-ne-atdh...

   

  2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte

  http://www.almasar.co.il/art.php?ID=5708

  2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte

  http://www3.youm7.com/News.asp?NewsID=560961&SecID=94&Issue...

  2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte

  http://nogoom.akhbarway.com/news.asp?c=2&id=123481

   

  http://nogoom.akhbarway.com/news.asp?c=2&id=123481

   

  2011,Review Ina Eskes MA of Art history

   

   

   

   

   

  Vilheme Vranari Haxhiraj famous writer My paintings on the cover of the book

  bookhttp://www.voal-online.ch/index.php?mod=article&cat=ARTKULTUR%C…

   

  1.Review from Mieke Mooije kiend 2011

  2.Review from Mieke Mooije kiend 2011

  3.Review from Mieke Mooije kiend 2011

  4.Review from Mieke Mooije kiend 2011

  5.Review from Mieke Mooije kiend 2011

  6.Review from Mieke Mooije kiend 2011

  7.Review from Mieke Mooije kiend 2011

  8.Review from Mieke Mooije kiend 2011

  1.Leonie van Walstijn 2011

   

  2.Leonie van Walstijn 2011

   

  3.Leonie van Walstijn 2011

  http://www.mastersoftoday.com/mot/artists.htm

  http://www.mastersoftoday.com/eBooks/Genius_eBook.htm

  Book

  The permanent collection

  Museu de Arte Contemporânea MAC

  The permanent collection

  Museu de Arte Contemporânea MAC

  London Kennington station for 2 weeks, between 11th-25th April.Shefqet Avdush Emini is the first artist to represent BOA on posters,currently in London. The Kosovan born artist, now lives in Hollandand works as a lecturer between painting his ‘figurative abstractexpressionism.’ Shefqet has exhibited his beautiful oil-on-canvas

  masterpieces all over the world, including the Musée du Louvre, Paris.

  http://www.bodyofart.com/the-canvas/shefqetemini-18/

   

  Egyptian Art critic:Talaat Abdul Aziz 2010

  Italians Art critic Giovanni Cardone

   

   

  http://www.michele-andree-unblugged.com/shefqet-avdush-

  Interview: Michele Andree 2010

   

   

  http://www.zemrashqiptare.net/article/Personalitete/18700/

  Review from Remzi Limani 2010

  http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profiles/blogs/intervist-me-artist...

   

  http://www.gazetakritika.net/Forumi/?itemid=3433

  Review from Remzi Limani 2010

   

  Publication Selin Aktan

   

   

   

   


  Publication Selin 2010

  http://www.expatica.com/nl/lifestyle_leisure/expat_voices/Expat-Art…

  Interview: Natasha Gunn 2010

   

   

  http://www.expatica.com/nl/lifestyle_leisure/expat_voices/Expat-Art…

  Interview: Natasha Gunn 2010

   

   

  Publication Rexhep Rifati 2010

   

   

  Dr. Helmut Orpel 2010

   

  Catalog: 2009 Biennale Of Chianciano Chianciano Art Museum

   

   

  http://www.mastersoftoday.com/eBooks/Genius_eBook.htm

  2009. Genius Book

   

   

   

   

  http://blogen.meseon.net/archives/33-Interview-Shefqet-Avdush-Emini…

  Interview

   

   

  Publicaties 2008 Danimark

   

   

  Publicatie van Rexhep Rifati

  Publicaties and critic

   

   

  Critic from Jack Vreeke Op de hoogte april 2003

   

  Critic from Henk Simons 2003

  Publication from Nicole Smolenaers

   

  Publication from Arsim Kajtazi

   

  Critic from Arsim Kajtazi

   

  Stichting Kunstcentrum Weert Album Artium 2003

   

  Publication Rexhep Rifati

   

  Kale takken zingen om groen Book Tineke Prins

   

   

   

  Musa R.Mehmeti Book Drite ne Ilirikum 1994

   


  Publication from Arsim Kajtazi

   


  Zëri Diaspora 2006

   

  Publicaties van Rexhep Rifati Bota sot Diaspora 2006

   

   

  Zëri Diaspora 29 mej

  Critic from Arsim Kajtazi

   

   

  Publicatie,Arsim Kajtazi 26 mei 2006, Gazeta Lajmi

   

  Bota sot Diaspora 31 mej Publicatie van Rexhep Rifati

   

   

  2006 December newspaper Infopres

  Arsim Kajtazi 2003 

  http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profiles/blogs/review-arsim-kajtaz...

   

  Publicatie van Burim Qela

   

   

  Publicaties van Ali Sutaj Rilindja 1982

   

   

  Critic from Skender Boshnjaku(Shenime per Bienalin VII te vizatimit) Rilindja

  21.03.1987

   

   

  Publication from Vesta Nura Rilindja 1990

   

  Publication Zeri i rinis 1982

  Lees meer >> | 89 keer bekeken

 • SHEFQET AVDUSH EMINI MY PERFORMANCE

  16 januari 2019

   

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 15 Januari 2019 op 7.30 — Geen reacties

  FITUESIT KREATIVË NGA 45 VENDE TË BOTËS PЁR VITIN 2015

   

  FITUESIT KREATIVË NGA 45 VENDE TË BOTËS PЁR VITIN 2015 , LNPSHA “PEGASI” ALBANIA ,…

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 13 Januari 2019 op 3.00 — Geen reacties

  FESTANIADA E TITUJVE PEGASIANE (FINAL)  20 ÇMIME 20 SHTETE

  FESTANIADA E TITUJVE PEGASIANE (FINAL) …

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 30 December 2018 op 21.30 — Geen reacties

  HERE YOU CAN SEE A LOT- ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI

   …

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 20 December 2018 op 11.00 — Geen reacties

  MY DRAWINGS,SHEFQET AVDUSH EMINI

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 15 December 2018 op 17.30 — Geen reacties

  SHEFQET AVDUSH EMINI 1.ACTION IN PAINTING

   


   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 13 December 2018 op 12.00 — Geen reacties

  HERE YOU CAN SEE A LOT- ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 13 December 2018 op 7.00 — Geen reacties

  SHEFQET AVDUSH EMINI ACTION IN PAINTING

   

   

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 12 December 2018 op 14.00 — Geen reacties

  INTERNATIONAL ARTIST: SHEFQET AVDUSH EMINI

       

   

  INTERNATIONAL ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI…

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 12 December 2018 op 4.00 — Geen reacties

  ARTISTI SHEFQET AVDUSH EMINI PUSHTON MUZETË BOTËRORË TË ARTIT

  INTERNATIONAL ARTIST SHEFQET…Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 7 December 2018 op 5.00 — Geen reacties

  SHEFQET AVDUSH EMINI MY PRESENTATIONS

           …

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 7 December 2018 op 5.00 — Geen reacties

  Recensie of my artwork- Shefqet Avdush Emini

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 7 December 2018 op 5.00 — Geen reacties

  Shefqet Avdush Emini

  ARTIST FROM SLOVAKIA JAN IN FRONT OF MY PAINTING IN EXHIBITION  IN SLOVAKIA 

  Interlnational Artist…

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 7 December 2018 op 3.00 — Geen reacties

  Oman December 2012 jury lied internationale expositie

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 6 December 2018 op 6.30 — Geen reacties

  SHEFQET AVDUSH EMINI BIOGRAPHY,CV MY ARTWORK IN SLIDESHOW

      …

   

   

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 1 December 2018 op 3.30 — Geen reacties

  SHEFQET AVDUSH EMINI BIOGRAPHY,CV

  INTERNATIONAL ARTIST…

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 1 December 2018 op 3.00 — Geen reacties

  My Performance in Slovakia 2018 Dutch Art Master Shefqet Avdush Emini

  My Performance in Slovakia 2018

  Dutch Art Master Shefqet Avdush Emini…

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 20 November 2018 op 17.30 — Geen reacties

  SHEFQET AVDUSH EMINI BIOGRAPHY

  INTERNATIONAL ARTIST

  Biography:

  Shefqet Avdush Emini, an internationally recognized artist. He is an academically educated artist who developed his own…

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 15 Oktober 2018 op 15.30 — Geen reacties

  Masterclass Shefqet Avdush Emini - Abstract Figuratief Expressionisme - Maandag 22 oktober 2018 en Maandag 26 november

  Masterclass Shefqet Avdush Emini - Abstract Figuratief Expressionisme.

  Onderwerp van de Masterclass is het leren nemen van de vrijheid en de expressiviteit. Ik laat zien hoe een schilderij wordt opgebouwd en geef uitleg bij de verhoudingen van het portret. Je mag ook natuur of abstract kiezen als onderwerp.…
   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 30 September 2018 op 13.30 — Geen reacties

  Davidovc Art Shefqet

   

   

   

  Lees meer >> | 139 keer bekeken

 • Artist Shefqet Avdush Emini - NEWS: Recensie of my artwork

  21 maart 2018

     

  NE DAVIDOVC

  Tani atje mbizotron gjelozia primitive !
  Nu dojn askend perveq vetvetes !
  Egoizmi kishte kaluar qdo mase !
  Per fat te keq , ishte renqetherse ! 
  Endrrat dhe dashuria per vendelindje eshte zhdukur!...
  Ishte zhdukur ndjenja humane!
  Kishte humbur ndergjegjeja, ska mbetur me krenari! 
  Aty vrejta vetem kafshet qe nuk kishin ndryshuar!
  Kafshet qe po e ruajshin identitetin me besnikri !
  Dhash respekt per to dhe mbetem me nje shpres ...se?
  Ndoshta nje dite ....?
  Ndoshta nje dite ....?
  Me shprese Ndoshta nje dite ... ?

   

  Student in year: 1983

  International Art Exhibition in Sarajevo Bosnia

  International Art Exhibition in Sarajevo Bosnia

   

   

   

   

  Artisti shqiptar kudermeje pa asnje arsye emri i tije shifet Genti Tavanxhiu. Vetem pse

  komentoj per nje skulptore tjeter shqiptar qe eshte shum me i mire se ky, tani kalon ne

  anen e kundershtarit ...Mjerim))

  Po ja le ndergjegjejes se tije dhe vetdisimit.

  Te faleminderit Artist Hysni R. Mehmeti !!!

  Te faleminderit Enver Musa

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 284 keer bekeken

 • Intervist me artistin Shefqet Avdush Eminin 2012

  18 februari 2012

   

  Nga Kosova në atdheun e Rembrandit, e

  prej aty, në galeritë më me nam të botës

   

  Faruk Tasholli

  Intervistë me piktorin Shefqet Avdush Emini

   

   

  Ateletë e Akademisë së Arteve të Universitetit të Prishtinës në ato ndërtesa përdhese që ruanin vjetërsinë e kryeqytetit hapësirave universitare ku po lëshomnte shtat Biblioteka, ngadalë por sigurt po i kultivonin artistët e rinj, sa në fushën e pikturës, të grafikës, të skulpturës, ndërsa në anën tjetër kumbonin zërat basë, tenorë, baritonë e sopranë,përkrah instrumenteve elite muzikore. Nga ato atelie, me blokun e mbushur me piktura e vizatime që mezi e mbërthente nën sqetull, hynte e dilte studenti i pikturës Shefqet Avdush Emini, nga më të mirët në klasën e Profesor Nysret Salihamixhiqit, për t’u bërë shumë vite më vonë, me pikturat e tij, pjesë e galerive dhe muzeve më me renome të metropoleve artistike botërore. I lindur dhe i rritur në Davidovc të rrafshit të Kosovës, pos peizazheve të fushës dhe maleve të Sharrit përballë, Shefqet Avdush Emini, në fëmijëri, nuk do të takohet me pikturën e mjeshtërve të ndryshëm, por në vete do të mbrujë talentin si dhuratë e natyrës. Ai pas gjimnazit në Shtime dhe në Ferizaj, bëhet student i Akademisë së Arteve në Prishtinë, ku pjesën më tëmadhe të kohës e kalon në atele duke pikturuar dhe duke studiuar veprat e mjeshtërve të mëdhenj. Si student, idol do ta ketë Rembrandtin, ku një ditë, papritur do të jetë pjesë e atdheut të tij. Diku në fillim të viteve tetëdhjetë, derisa po pinim kafe në byfenë e Akademisë me profesor Anton Gllasniqin, aty hyri Shefqeti. Ulu me ne Gjeni, i tha profesori, derisa studenti i tij mezi gjente vend ku ta vendoste bllokun e madh. Fjalët e Antonit i kuptova si kurajo për studentin e tij, ndërsa më vonë, ato sikur ishin një parathënie reale.
  Pas Akademisë dhe pas punës në Kosovë, ai një ditë do të gjendet në Holandë, i përndjekur nga pushteti serb dhe tash, vazhdon të jetojë dhe të punojë në këtë vend, i rrethuar nga familja e tij dhe nga veprat pikturale që i bëjnë nder atij dhe artit shqiptar. Me artistin Shefqet Avdush Eminin, keto ditë u ndalëm për pak çaste dhe bëmë këtë intervistë për lexuesit shqiptarë.
   

   

   

  - Cilat ishin rrethanat që një piktor i ri të realizohej në Kosovë?

  -Nuk ka qenë lehtë: në një anë ishte situata e rëndë politike nën okupimin e Serbisë, ndërsa bashkë me të edhe gjendja e rëndë ekonomike dhe ndërprerja e perspektivës për arsimim dhe krijimtari të të gjitha fushave. .Kushtet e punës kanë qenë tejet të vështira. Në ato kushte të rënda të punës edhe atmosfera krijuese ishte depresive, e cila lente pak hapësirë të mendohej e te punohej për të bukurën.
  - A ju shtrëngoi situata politike në Kosovë t'ia mësyni Perëndimit.

  - Personalish po, sepse në atë kohë isha i ndjekur prej politikës serbe. Arsyeja e fundit ishte se unë pikturova në një restoran të vogël në Shtime turturat serbe ndaj popullit shqiptar: qizmet e përgjakura të ushtrisë kriminele të asaj kohe.Të nesërmen policia serbe ia mbyllën lokalin pronarit duke i torturuar mysafirët që ishin prezentë dhe ato piktura i prishën njëkohësisht. Në të njëjtën ditë e dhanë në televizion se çka punojnë seperatistët shqiptarë. Fati deshi që mua më takuan dhe m’u ka dashtur të fshihesha për një kohë derisa kam gjetur shteg të dal nga Kosova.M’u dasht ta braktis vendin e punës ku isha duke punuar si mësimdhënës i artit, bashkë me vendlindjen time shumë të çmuar.
   
   
   

  - A e zgjodhe Holandën apo fati të qiti këndej. Si u bë që të vendosesh këtu?

   

  Acryl ne pelhur Egjipt 2012

  - E kam zgjedhur për hir të idolit tim e mjeshtrit të madh botëror Rembrandtit, me shpersën që të bëhem edhe unë një artist i madh në botë!
   
   
   

  - Cilat ishin vështirësitë që u ballafaqove në vendin e ri, në Holandë?

   

  Acryl ne pelhur Egjipt 2012

  - Fillimi ka qenë shumë i veshtirë, por hap pas hapi, këtu kam gjetur shumëçka të mirë dhe çka është më e rëndësishme, këtu njerëzit e duan artin dhe dinë ta vlerësojnë atë.

  - Si ju priu fati që të afirmoheshi në një hapësirë të vështirë konkurrente në botën perëndimore të artit.

  - Këtu puna çmohet dhe vlerësohet. Kuptohet se nga ne të huajt kërkohet të punojmë shumë më shumë se artistët vendas, mirëpo aftësia dhe puna nuk mohohet nuk ka kritere të dyfishta. Mjerisht tek ne në Kosovë ndodh e kunërta: jo vetëm puna, por edhe shumë aspekte të tjera merren parasysh, si pozita në shoqrëi, gjendja materiale etj. Në Holandë je artisti i mirë nëse vërtet e arrin këtë epitet, kurse aspektet tjera nuk luajnë rol të veçantë. Për fat të mirë kjo praktikisht ka ndodhur me mua se përndryshe nuk kisha mbërri ku jam. Shumë herët kam filluar të shes piktura. Kudo që isha në Holandë kisha mjaft porosi, së pari për portrete dhe pastaj për pikturat te tematikave të ndryshme. Në qytetin e parë ku isha në fillim, për kinemanë e qytetit, e kam bërë, një pikturë që qëndron në holin hyrës. Ofertat kanë qenë të shumta, së pari në Holandë e pastaj edhe jashtë saj.

   
  - Cilat ishin ekspozitat e tua kolektive dhe personale dhe sa keni tërheq vëmendjen e kritikëve dhe të blerësve të pikturave?
   
   

  Acryl ne pelhur Egjipt 2012

   
   
   

  Luver,Paris 2010

   
   
  - Numri i ekspozitave të mia është shumë i madh. Kam ekspozuar në shumë vende tëbotës. Nëse duhet veçuar ndonjë, atëherë e veçoj atë në Louvre në Paris, Bienale Cianciano në Itali, Gagrilaldi në Britani të Madhe, museu MAC në Brazil dhe një ekspozitë tjetër që më ka lënë përshtypje të mira, e që ka qenë e papritur, është ajo në Catroceni Museum në Bukuresht. Në pallatin e bukur të ish presidentit Çaushesku. Pos ekspozitave tradicionale, kam marrë pjesë në sympoziume, festivale dhe workshop-e të vendeve të ndryshme.

  - Si u bë që t'i thyeni kufijtë , madje të bëheni një piktor i njohur interkontinental?

   

   
   
   
  Exhibition 2009 Museum Cotroceni,Romenie

   

   
   
   
  Exhibition 2009 Museum Cotroceni,Romenie


   - Mbas një numri të respektuar të ekspozitave në Holandë, fillova të marr thirrje nga vende të tjera të Evropës. Po jo vetëm thirrje. Madje, më kujtohet dhe ishte nje befasi, kur më mbërrini një letër që dikush nga Franca kërkonte autogramin tim ta ruajë në koleksionin e muzeut të saj. Pastaj ka pasur këso lloj kerkesash edhe më vonë, por kjo e para më ka lënë përshtypje dhe më ka kurajuar për punë.

  - Në cilat vende më shumë jeni bërë i njohur në qarqet artistike?

   
   
   
   
  2011 Festival Sharm El Sheikh,Egypte
  I was invited there as Honor artist

  Ik was daar uitgenodigd als ere kunstenaar

   
   
   
  2011 Festival Sharm El Sheikh,Egypte 
   
   

   

  Solo exhibition:
  The Atrium in the City Hall of the Hague 
   
  Solo exhibition:
  The Atrium in the City Hall of the Hague 
   
  - Jam munduar që jo vetëm nga një herë të ekspozoj në një vend, por te jem artist i përhershëm. Më duket se kur ekspozoj vetëm një herë, ai moment është fare kalimtar. Kështuqë unë vazhdoj të jem në kontakt me botën e artit të atij vendi.
  - Sa komunikoni me botën artistike shqiptare.

  - Shumë pak, megjithatë, i kam disa kolegë të nderuar shqiptarë me të cilët komunikoj.

  - Sa keni mundësi ta përcillni pikturën që sot krijohet në hapësirat shqiptare, por edhe të piktorëve shqiptarë që janë të shpërndarë nëpër botë. Cila është perspektiva e kësaj pikture.

  - Mendoj se gjenerate e re e artisëtve të Kosovës ka mundësi të zhvillohet në fushën e artit. Jashtë Kosovës është një numër i vogël i artistëve që artin e kanë primar. Kuptohet që një artist duhet të jetë i angazhuar vetëm me art nëse mendon të mbërrijë rezultin e duhur. Kuptohet se në këso nivele të artistëve është një numër i vogël.

  - Cilat ekspozita kanë ndikuar që suksesi të shënohet bindshëm.

  - Çdo ekspozitë ka ndikuar pozitivisht dhe ka zgjuar intersim të madh dhe ka kontribuar në përgjithësi. Galeritë jo vetëm që ma kanë afruar një ekspozitë, por edhe anëtarësinë e përhershme, të jem arsisti i regullt. Në Holandë jam anëtar i artistëve në nivelin shtretror, jashtë Holandës jam anëtar i regullt i galerive dhe muzeve në shumë vende si për shembull: Danimarkë, Turqi, Brazil, Rumuni, Bullgari, Egjipt, etj.

  - A keni në plan hapjen e ndonjë ekspozitë në Kosovë?

  - Planet i bëj simbas thirrjeve. Në cilin vend marr thirrje aty ekspozoj. Në Kosovë nuk kam qenë i thirrur asnjëherë.

   
  - Cilin lloj të pikturës kultivoni, cilën teknikë e aplikoni më së shumti?
   
   
   

  Acryl ne pelhur Egjipt 2012  

   
  - Shprehjen figurative abstrakt expresionizëm, kurse e perdor teknikën vaj në pëlhurë dhe acryl në pëlhurë.
  - A e preferoni ende vizatimin?

  - Po, e perdor dhe është mjaft i sukseshëshm. Në vitin e kaluar kam marrë ftesë ku dhe kam ekspozuar në Rumuni, Bullgari, në biennale të vizatimit Tuzla dhe në dhjetor në Washington. Kurse në Kosovë kam qenë i refuzuar në Bienale të vizatimit më 2008. Menjëherë pas refuzimit nga Kosova kam marrë ftesë në biennale Cianciano në Itali, ku puna ime ka zgjuar interesim te madh. Prej 260 artistëve sa kemi marrë pjesë, nga ky nienal jemi zgjedhur n 30 prej tyre të expozojmë në Londër në galerinë e mirënjohur Gagrialdi. Më 2010 kam marrë thirrje për të ekspozuar në Louvre në Paris, dhe kam pasur jashtëzakonisht kritika pozitive rreth punës sime si dhe një komision me propozoi që prej ekspozitës së Parisit të marr pjesë me një ekspozitë shumë të madhe në World trade centrum në Bejin, Kinë.

  - Unë ende e ruaj një portret timin që ma keni bërë më 11 mars të vitit 1981, me laps. A e punoni ende portretin?

  - Po më kujtohet ai portret dhe më vjen shumë mirë që e ruani me kujdes shoku im, Faruk. Portretet i punoj ende por me një shprehje tjetër, më lirike dhe më bashkëkohore.

   
   
  - Në shtypin e kohës si student, keni botuar mjaft vizatime dhe piktura. Sot a i botoni punimet tuaja?
   

  - Po, i botoj dhe një numër të publikimeve përpiqem t’i ruaj në arkivin tim. Fatbardhësisht që mediat elektronike na mundesojnë të publikojmë dhe t’i ruajmë më lehtë se mediat tradicionale. Publikime dhe kritika të ndryshme kam jo vetëm nga Holanda por edhe nga vende të ndryshme të botës. Kritika apo publikimi i fundit ka qenë në dhjetor të vitit të kaluar nga një kritike dhe historiante profesionale nga Holanda lidhur me dy ekspozita vetjake të fundit në Amsterdam dhe Den Haag. Për çudi që suksesi im nuk i tërheq mediat shqiptare dhe mbsein næn hijen e injorancës. As ekspozita në Luvër , Kinë dhe Washington nuk u la përshtypje gazetarëve të Kosovës, kur dihet që keto jan muzetë më të mëdha të botës. Gazetarët kosovarë janë më shumë të angazhuar me fillestarë që depërtojnë në ndonjë vende të Europës.

  - Si jeton në Holandë. Si jeton familja e juaj. Ku janë të angazhuar fëmijët?

  - Në Holandë jetoj qe dy decenie. Jetoj me gruan dhe katë femijët e mi në qytetin Arnhem. Gruja punon ne Universiteitn Radboud në Nijmegen si këshilltare e ambientit. I kam 3 vajza e një djalë, të gjithë studiojnë, dy vajzat juridikun , djali ICT kusrse vajza më e vogël është në shkollën e mesme. Unë, si dihet, merrem me krijimtari aristike, jap master klasë në një akademi private dhe jap workshops. Po nga ana tjetër udhëtoj shumë, si përmendë më parë në symposiume, workshop-e dhe seminare.

   
  - Cka ju pret në të ardhmen. A mund t'ju përgjigjeni me punë kërkesave krijuese që ju shfaqen si artist?
   
   
   
  Mannheim,Germany 2010

   

  - Ne vitet te fundit nuk mund t’u përgjigjem kërkesave që më ofrohen. Por e bëj seleksionimin simbas kushteve që ofrojnë vendet ku ekspozohet. Do të vazhdoj të punoj deri sa të jam në gjendje të regullt shëndetësore. Më tërheqin vende më të panjohura që ende nuk i kam vizituar.
  Më në fund jam shumë i lumtur që m’u dha mundësia të lë një testament të kulturës shqiptare në hisotrinë e artit botëror, që brezat e ardhshëm të kenë çka të mësojnë dhe ta ndjejnë krenarinë që i takojmë një kombi që i ka dhënë diçka kulturës botërore.
   

   

   
  Exhibition Hannover 2011
   
   
   
   
   

   

  Lees meer >> | 673 keer bekeken

 • Meer blogs >>