Mijn tweede kunstboek

Libri im i dytë i artit

My second art book

Mijn derde kunstboek

Libri im i tretë i artit

My third art book

International Art Symposium in Prishtina, Kosovo

Mijn kunst is te vinden in deze boeken

My art is found in these books

Arti imë gjendet në keto libra

Genius Book

Libri i Gjeniut

Open Lane Poetry 

Anthology

Korsi e Hapur  

Antologji Poetike 

 

Wereld Art

Arti Botror

World Art

Wereldmeesters

Mjeshtrit Botërore

Light in the lyric

Dritë ne lirikum

World Masters

Kale takken zingen om groen Book Tineke Prins

Degët e zhveshura këndojnë për Librin e gjelbër Tineke Prins

Bare branches sing for green Book Tineke Prins

Stichting Kunstcentrum Weert Album Atrium 2003

Bekende namen in de gemeente Shtime

Emrat e njohur në komunën e Shtimes

Famous names in Shtime Municipality

 

Third Anthology of Gogyoshi

Antologjia e tretë e Gogyoshi

 

 

https://sites.google.com/site/davidovcartist/?fbclid=IwAR26naCe75YI1XcNX8z0NRCS1v58bQF_8PcDVVmQ-_-YJx-vb2n4VDcLui

Tarsus, Turkey 2017

Kushadasi,Turkey 2017

http://www.flasmedya.com/efeler_belediyesinden_sanata_buyuk_destek/...

Review:  Indian art critic Yogendra Kumar Purohit write abot Shefqet Avdush Emini

http://yogendra-art.blogspot.nl/2016/05/art-vibration-426.html

INDIA OLYMPIA FINE ARTS EXHIBITION & SYMPOSIUM 2016

http://g-plus.in/page/news-exquisite-flow-of-art-at-kalakshetra

EXHIBITION IN MUSEUM GUWAHATI, INDIA 2016

INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN GUWAHATI, INDIA 2016

EXHIBITION IN MUSEUM BEIJING,CHINA 2015

 

Book 2014

 

EXHIBITION IN MUSEUM BEIJING,CHINA 2015

 

http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profiles/blogs/kristaq-shabani-she...

Book: Anthology Of Poetry 2014
Piktori kosovar me banim ne Hollande , i mirenjohuri Shefqet Avdush Emini., antar nderi i L.N.P.SH.A. Pegasi Albania.Pjesemarres ne antologji madhore te shkrimtareve dhe artisteve nderkombetare, 2014,, realizim i presidentit te lidhjes Kristaq Shabani.

Eva Snyder

Harran, Urfa,Turkey 2015

Symposium in Antalya, Turkey 2014/2015

Review from Patimat Guseynova Sharuhanova 2015

1.http://shefqet.com/index/177588238_%27Review+2015%27.html#.VQ9r8vmG_n9

2.https://sites.google.com/site/davidovcartist/acryl-paintings

2009. Genius Book

http://www.lapresse.ca/le-quotidien/actualites/201406/22/01-4777998...

http://www.kepez-bld.gov.tr/news.php?id=3828%2FDokuma-Antalyaya-kap...;

Art Symposium in Antalya, Turkey 2014

http://dotmsr.com/ar/604/1/139112/#.VHqwRmy67hs.twitter

http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profiles/blogs/publication

http://http://pegasiworld-al.com/sipar-i-madh-i-artit-te-pikturimit/

 

  WORLD PAİNTER CONTEST

  Golden Brush Award 05 - september - 2014

 

http://www.shefqet.com/index/150926129_Publication+2014.html#.U_S8D...

 

 WORLD PAİNTER CONTEST

  Golden Brush Award 05 - september - 2014

 

Ömer Akşahan: TMOLOS Literature 2014

Symposium in Estremoz,Portugal 2014

http://shefqet-avdush-emini.webnode.nl/a2-reviw/

 

 

Art colony in Sarajevo Bosnia 2013

 

Exhibition in Palestina - Gaza 2014

Exhibition in Palestina - Gaza 2014

 

International for Art Palestina - Gaza 2014

http://qudsnet.com/news/View/278173

This painting belongs to the foundation of the Municipality Museum in Estremoz, Portugal, 2014

Acrylic painting on canvas
Size: 100x120

Klik here: http://www.youtube.com/watch?v=JmiDiVgqsWE

 

29 - 6- 20

HERE YOU CAN SEE A LOT !
https://sites.google.com/site/davidovcartist/home14

 

 

http://www.zemrashqiptare.net/news/id_33750/Faruk-Tasholli:-Piktori...

Intenational Symposium Symposium in Canada 2014

Intenational Symposium Symposium in Canada 2014

 

http://www.mentor4finearts.com/brochure.pdf

 

 

Symposium in Portugal 2014

Symposium in Istanbul Turkey 2014

KULTURA

 

BALLINA / KULTURA / KULTURA

 

Arti kosovar pëlqehet në Egjipt

Enver SadikuPublikuar: 06.04.2014 - 08:5

    

Avni Behluli, skulptor i njohur kosovar, ka qenë pjesë e “ART in Cairo 2014” (Participate international artists residency), të mbajtur në kryeqytetin e Egjiptit në Kajro, përkrah artistëve nga tre kontinente, Azia, Afrika dhe Evropa, e cila është përfaqësuar nga tri shtete, Kosova, Sllovakia dhe Holanda e që përfaqësues nga Holanda ishte artisti me prejardhje shqiptare Shefqet Avdush Emini.

Behluli, ka thënë se për një muaj është bërë një punë e madhe artistike në disa fusha, janë organizuar punëtori, janë vizituar galeri dhe muze të Kajros dhe ka pasur bashkëpunim të ngushtë me artistë vendas.

Punimet e artistëve janë prezantuar në Qendrën Kulturore të Kajros e më pas do të prezantohen edhe në Vjenë e Sllovaki.
“Vizita e Kajros ka qenë shumë e frytshme dhe me interes reciprok, sepse jemi njohur me zhvillimet e artit pamor në të gjitha fazat e zhvillimit të Egjiptit, por edhe me kulturën, lashtësinë, arkitekturën egjiptiane”, ka thënë Behluli. A ka treguar se kishte prezantuar si është më së miri artin kosovar para egjiptianëve dhe artistëve të tjerë me qasjen e punës, teknikën, motivet dhe llojllojshmërinë kreative.

“Nga ky aktivitet janë bërë ura lidhëse mes Kosovës, Egjiptit dhe shteteve të tjera pjesëmarrëse. Unë personalisht kam marrë një eksperiencë nga ky aktivitet, por edhe kam dhënë shumë, duke vlerësuar artin tim në një formë ambasadori dhe shpesh edhe me flamurin e Kosovës”, tha Avni Behluli.

Edhe piktori shqiptar, që përfaqësoi Holandën, Shefqet Emini Emini dëshmoi se gëzon respekt të madh në Egjipt dhe me punën e tij krijuese është i njohur jo vetëm në Egjipt, por edhe më gjerë. Për artistët u bënë ftesa që edhe në ardhmen të marrin pjesë nëpër ekspozita, punëtori e simpoziume, ngase ata dëshmuan se arti kosovar nuk mbetet mbrapa botës.

http://www.zeri.info/artikulli/30670/arti-kosovar-pelqehet-ne-egjipt

 

Artist: Shefqet Avdush Emini

"PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA" Pegasus "ALBANIA

 

http://www.kosova.info/kultura/piktori-nga-kosova-pushton-qendra-bo...

http://www.ambassadevancreativiteit.nl/profiles/blogs/faruk-tasholl...

http://www.mfa-ks.net/?page=2,115,1012

 

Konya.Turke 2013

Review: Erjola Azizlolli Expres 2013

http://www.ex-press.al/index.php?option=com_content&view=articl...

 

Publicaition:

 

Nga: Erjola Azizlolli Expres 2013

 

http://www.ex-press.106%3Aart&Itemid=151al/index.php?option=com...

 

2012 Katerina Theofili Book: Art of the world ''

Review Faruk Tasholli

2012 Bota Sot

http://www.botasot.info/def.php?gjuha=0&category=65&id=154671

Review Faruk Tasholli

2012 Webfaqeja e Agim Gashit

http://agim.poeticforum.com/t19579-faruk-tashollinga-kosova-ne-atdh...

 

2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte

http://www.almasar.co.il/art.php?ID=5708

2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte

http://www3.youm7.com/News.asp?NewsID=560961&SecID=94&Issue...

2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte

http://nogoom.akhbarway.com/news.asp?c=2&id=123481

 

http://nogoom.akhbarway.com/news.asp?c=2&id=123481

 

2011,Review Ina Eskes MA of Art history

 

 

 

 

 

Vilheme Vranari Haxhiraj famous writer My paintings on the cover of the book

bookhttp://www.voal-online.ch/index.php?mod=article&cat=ARTKULTUR%C…

 

1.Review from Mieke Mooije kiend 2011

2.Review from Mieke Mooije kiend 2011

3.Review from Mieke Mooije kiend 2011

4.Review from Mieke Mooije kiend 2011

5.Review from Mieke Mooije kiend 2011

6.Review from Mieke Mooije kiend 2011

7.Review from Mieke Mooije kiend 2011

8.Review from Mieke Mooije kiend 2011

1.Leonie van Walstijn 2011

 

2.Leonie van Walstijn 2011

 

3.Leonie van Walstijn 2011

http://www.mastersoftoday.com/mot/artists.htm

http://www.mastersoftoday.com/eBooks/Genius_eBook.htm

Book

The permanent collection

Museu de Arte Contemporânea MAC

The permanent collection

Museu de Arte Contemporânea MAC

London Kennington station for 2 weeks, between 11th-25th April.Shefqet Avdush Emini is the first artist to represent BOA on posters,currently in London. The Kosovan born artist, now lives in Hollandand works as a lecturer between painting his ‘figurative abstractexpressionism.’ Shefqet has exhibited his beautiful oil-on-canvas

masterpieces all over the world, including the Musée du Louvre, Paris.

http://www.bodyofart.com/the-canvas/shefqetemini-18/

 

Egyptian Art critic:Talaat Abdul Aziz 2010

Italians Art critic Giovanni Cardone

 

 

http://www.michele-andree-unblugged.com/shefqet-avdush-

Interview: Michele Andree 2010

 

 

http://www.zemrashqiptare.net/article/Personalitete/18700/

Review from Remzi Limani 2010

http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profiles/blogs/intervist-me-artist...

 

http://www.gazetakritika.net/Forumi/?itemid=3433

Review from Remzi Limani 2010

 

Publication Selin Aktan

 

 

 

 


Publication Selin 2010

http://www.expatica.com/nl/lifestyle_leisure/expat_voices/Expat-Art…

Interview: Natasha Gunn 2010

 

 

http://www.expatica.com/nl/lifestyle_leisure/expat_voices/Expat-Art…

Interview: Natasha Gunn 2010

 

 

Publication Rexhep Rifati 2010

 

 

Dr. Helmut Orpel 2010

 

Catalog: 2009 Biennale Of Chianciano Chianciano Art Museum

 

 

http://www.mastersoftoday.com/eBooks/Genius_eBook.htm

2009. Genius Book

 

 

 

 

http://blogen.meseon.net/archives/33-Interview-Shefqet-Avdush-Emini…

Interview

 

 

Publicaties 2008 Danimark

 

 

Publicatie van Rexhep Rifati

Publicaties and critic

 

 

Critic from Jack Vreeke Op de hoogte april 2003

 

Critic from Henk Simons 2003

Publication from Nicole Smolenaers

 

Publication from Arsim Kajtazi

 

Critic from Arsim Kajtazi

 

Stichting Kunstcentrum Weert Album Artium 2003

 

Publication Rexhep Rifati

 

Kale takken zingen om groen Book Tineke Prins

 

 

 

Musa R.Mehmeti Book Drite ne Ilirikum 1994

 


Publication from Arsim Kajtazi

 


Zëri Diaspora 2006

 

Publicaties van Rexhep Rifati Bota sot Diaspora 2006

 

 

Zëri Diaspora 29 mej

Critic from Arsim Kajtazi

 

 

Publicatie,Arsim Kajtazi 26 mei 2006, Gazeta Lajmi

 

Bota sot Diaspora 31 mej Publicatie van Rexhep Rifati

 

 

2006 December newspaper Infopres

Arsim Kajtazi 2003 

http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profiles/blogs/review-arsim-kajtaz...

 

Publicatie van Burim Qela

 

 

Publicaties van Ali Sutaj Rilindja 1982

 

 

Critic from Skender Boshnjaku(Shenime per Bienalin VII te vizatimit) Rilindja

21.03.1987

 

 

Publication from Vesta Nura Rilindja 1990

 

Publication Zeri i rinis 1982